Zlatar: Odobreno 800 tisuća kuna za nastavak radova na 'Sokolani'

Gradu Zlataru je prije nekoliko dana odobreno novih 800 tisuća kuna za nastavak izgradnje Sokloskog doma, dok će se iz Proračuna izdvojiti dodatnih 280 tisuća kuna.

Na Sokolani je do sada je dovršeno oko 70 posto radova, a radove je prije prošlog tjedna obišla i gradonačelnica Grada Zlatara, Jasenka Auguštan-Pentek.

Naime, završetak obnove  očekuje se kroz dvije godine, a dosad je uložen iznos od 8,7 milijuna kuna, dok je za nastavak radova potrebno još 2,8 milijuna.

„Zahvaljujem Ministarstvu i Županiji koji nas prate sredstvima sve ove godine. Do sada je ukupno, od početka radova 2014. godine, uloženo 8,7, milijuna kuna što su značajna sredstva. Međutim, za dovršetak radova na građevini nedostaje još 2,8 milijuna kuna, kako bi se mogla staviti u funkciju“ poručila je gradonačelnica, a prenosi zagorje.com.

Što se dovršenih radova tiče – dograđen je aneks, završen strop, postavljena rasvjeta, ventilacijski sustav, elektroinstalacije, pozornica, uređaji za grijanje, instalacije za audioopremu i strojarske instalacije.

„Zadnjih godina radimo na jačanju kulture u Zlataru, kako bismo mu vratili nekadašnji značaj, jer Zlatar je nekada bio kulturni centar ovog kraja. Građani s nestrpljenjem čekaju da Sokolana otvori svoja vrata, no radi se o velikim novcima, koje Grad Zlatar sam nema, stoga molimo za strpljenje. Zbog sredstava fiskalnog izravnanja prošle godine Grad je izdvojio veći iznos nego proteklih godina, a tako ćemo pokušati i u naredne dvije godine, kako bi se projekt priveo kraju što prije“, rekla je gradonačelnica. (zagorje.com/gradonačelnik.hr/J.L.)