Poznati glumac zatražio hrvatsku zastavu

Globalna megazvijezda dolazi u istarski gradić

Broje se dani do početka drugog izdanja festivala MTV SummerBlast koji u Hrvatsku, za sam kraj ljetne glazbene sezone, dovodi brojne izvođače predvođene globalnom megazvijezdom Will Smithom i DJ Jazzy Jeffom, Dimitri Vegasom & Like Mikeom te DJ dvojcem Galantis. Brojne partijanere očekuje impresivna produkcija, a započela je gradnja impozantne pozornice koja oduzima dah! Organizatori najavljuju još jednu novost za najvatrenije fanove, Boat Party MTV SummerBlast Meets STEREOLOFT, a otkrivene su i posebne želje glazbenika koji će 25. i 26. kolovoza nastupiti na drugom izdanju festivala.

Jedan od zaštitnih znakova porečkog festivala je atraktivna pozornica koja je svojim izgledom, inovativnim 3D dizajnom te pozicijom uz samu obalu, danima privlačila pažnju brojih turista i građana Poreča. Produkcijski i dizajnerski tim tvrtke Promo Logistika za ovu godinu sprema dodatna audio, vizualna i pirotehnička pojačanja kako bi iskustvo za sve posjetitelje bilo još nezaboravnije. Gradnja ove impozantne ljepotice već je započela, a na 300 kvadratnih metara, uz raskošnu scenografiju te s posebnim video i svjetlosnim efektima, na više od 400 kvadratnih metara LED ekrana i s preko 400 komada rasvjetnih tijela, ove će godine zasvirati i Will Smith u pratnji vrhunskih glazbenika.

Will Smithu i DJ Jazzy Jeffu će se na pozornici pridružiti vrsni glazbenici s kojima je proteklih dana održao niz proba. Jedan od njih je Eric Lau, producent i DJ iz Londona koji se može pohvaliti s dva samostalna albuma te jednim kojeg upravo završava ali i brojim suradnjama s glazbenicima kao što su Erycah Badu i De La Soul. Bubnjeve će zasvirati talentirani glazbenik i producent iz Philadelphije Steve Mckie koji je u svoju biografiju upisao i suradnje s Joss Stone, Jonh Legendom i Jill Scott. Multi-instrumentalist i producent Kaidi Tatham zasvirat će klavijature, a osim s Will Smithom, svirao je i s Macy Gray, Soul II Soul, Amy Winehouse te brojnim drugima. Posljednje ime je Daniel Crawford koji stiže is Los Angelesa, a klavijature svira i u matičnom bendu Wylde Bunch. Često je na turnejama s poznatim svjetskim glazbenicima kao što su Mary J Blige i Jennifer Hudson, a svojim samostalnim jazz albumima pokušava stvarati opuštajuću i pozitivnu glazbu.

U pratnji slavnog američkog glumca dolazi i cijeli produkcijski tim koji će voditi brigu o vrhunskom zvuku i doživljaju na pozornici za vrijeme njegovog nastupa, a stiže i njegov filmski menadžer te osoba koja je zadužena za PR cijele obitelji Smith. Koliko su ozbiljne pripreme za njegov povratnički nastup govori i podatak da ih u Poreču čeka cijeli niz proba u prostoriji u kojoj je domaći organizator morao replicirati pravi postav glavne pozornice. U Poreč dolazi i njegov režiser, video programer, a da bi se Will osjećao “kao doma“ u backstageu će biti postavljena dva filmska trilera u kojima je proveo veći dio života snimajući brojne filmove koji su ga proslavili.

Kao i svaka velika zvijezda i Will Smith i njegov tim koji broji više od 30 ljudi ima posebne zahtjeve ali ih organizatori prema ugovoru ne smiju otkrivati. No, na popisu želja ostalih izvođača koji će obilježiti drugo izdanje festivala MTV SummerBlast, našla se tako oprema za vježbanje, igraće konzole Nintendo, Play Station i Xbox, Clavin Klein čarape i bokserice, mirisne svijeće, Polaroid kamere, Iphone. Našli su se tu i zahtjevi za masažama, čepićima za uši, ali i za hrvatskim zastavama. Među hranom najtraženiji su riblji specijaliteti pa će tako u backstagu biti poslužena svježa jadranska riba i selekcija sushija, a da su se glazbenici dobro raspitali što se jede u Istri govori i podatak da će se na meniju naći i autohtona istarska govedina poznatija pod imenom boškarin te fuži s tartufima. Zatraženi su i automobili sa zatamnjenim staklima, postavljena DJ oprema u garderobi za zadnju probu prije nastupa, ali i rijetke vrste skupocjenih šampanjaca te domaćih vina kao i posebna vrsta meda Manuka Honey.