U petak u Slatini 11. Koordinacija gradonačelnika i načelnika

Za tri dana, odnosno 15. veljače održat će se 11. po redu Koordinacija grado/načelnika, skup koji će na jednom mjestu okupiti brojne stručnjake, gradonačelnike i načelnike. Skup će se održati u Slatini u restoranu Giovanni s početkom u 10 sati, a organizatori su tvrtka Libusoft Cicom te Udruga gradova.

Koordinacija je namijenjena svim čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske te Virovitičko-podravske županije.

Neke od najavljenih tema ovogodišnjeg skupa su komunalna naknada te njezini prijašnji problemi i novi izazovi, ustrojstvo i sistematizacija kao prepreka učinkovitoj naplati prihoda, evidencija komunalne infrastrukture, uređeni matični podaci, zaštita podataka iz perspektive lokalne samouprave i proračunskih korisnika te, u konačnici, čitanje financijskih izvješća.

Za sve predstavnike jedinica lokalne samouprave je sudjelovanje na Koordinaciji besplatno, a mogu se prijaviti na stranici www.spi.hr. (gradonačelnik.hr/J.L.)